Przeznaczenie
Młynek przeznaczony jest do rozdrabniania ziarna zbóż w celu uzyskania mlewa odpowiadającego wymaganiomnorm na oznaczenie ilości i jakości glutenu w pszenicy, liczby opadania w pszenicy i życie oraz ich wilgotności,
również powyżej 15%. Przygotowuje również próbki wykorzystywane do badania stopnia adhezji ciasta. Specjalna konstrukcja młynka zapewnia szybkie rozdrobnienie produktu i tym samym zapobiega przegrzewaniu mlewazachowując początkową wilgotność próbki.
Budowa
Podstawa zbudowana jest jako konstrukcja szkieletowa, z wyraźnym rozdzieleniem części napędowej orazczęści roboczej. W części napędowej umieszczony jest silnik z układem przeniesienia napędu na komorę roboczą oraz część sterującą układem elektrycznym młynka. W części roboczej urządzenia znajduje się lej zasypowy z podajnikiem ślimakowym oraz komora z elementami wirującymi. Pojemnik na mlewo umieszczony jest w dolnej części cyklonu.
Młynek służy do rozdrabniania ziarna zbóż w celu uzyskania mlewa odpowiadającego wymaganiom norm na oznaczenie m.in. glutenu, liczby opadania. Przygotowuje ziarno również do badania stopnia adhezji ciasta.
Młynek spełniający wymagania norm ISO3093 dla przygotowania próby ziarna do oznaczania liczby opadania oraz norm międzynarodowych ICC202 I 159 określających zasady stosowania analizatorów NIR do oceny białka
BADANIE CAŁEGO ZIARNA – OKREŚLANIE GĘSTOŚCI NASYPOWEJ Agroscan Standard to najdokładniejsze...
WięcejGrain Cleaner NE to w pełni automatyczne urządzenie służące do oddzielania zanieczyszczeń od...
WięcejANALIZATOR NIR NA CAŁE ZIARNO ORAZ NASIONA OLEISTE badanie całego ziarna oraz nasion...
WięcejBadanie całego ziarna Analizator pełnego ziarna Agro Scan X jest analizatorem...
Więcej